Aktuality

8.marec Medzinárodný deň žien

mdz

8.marec je vo väčšine kalendárov na svete zapísaný ako Medzinárodný deň žien. Tento deň sme si pôvodne pripomínali štrajk newyorských robotníčok v marci 1908, no dnes je aj príležitosťou uvedomiť si, čo všetko sa ženám podarilo dosiahnuť, hoci za cenu veľkých obetí.

V tento výnimočný deň, ktorý Medzinárodný deň žien je, by som sa Vám chcela poďakovať a vyjadriť obdiv za Váš prínos a úlohu, ktorú zohrávate nie len v rodinách, ale aj v komunite nášho mesta, v našej spoločnosti. Aj vaše obyčajné bytie, všímavosť, úsilie a práca, prispievajú k rovnosti, rešpektujúcej komunikácii, porozumeniu a kultúry vzájomnej podpory. Považujem ich za dôležité k dosiahnutiu nášho spoločného úspechu – lepšieho a bezpečnejšieho sveta pre všetkých.

My ženy bývame v umení často zobrazované ako bytosti s jemnou, ale zároveň silnou povahou. Naša elegancia a grácia často slúži ako inšpirácia pre umelcov. V mnohých prípadoch nás spájajú s nespútanými živlami prírody. Básnici často využívajú ženské atribúty ako súcit, jemnosť a citlivosť na opisovanie krásy sveta okolo nás. Máme množstvo vlastností, ktoré nás robia jedinečnými. Som hrdá na to, že som žena.

Som presvedčená, že každá z nás dnes dostane množstvo prianí, lichôtok aj pochvál – za to, že sme milujúce matky, skvelé manželky, výborné kuchárky, či gazdiné, perfektné kolegyne, super priateľky, uznávané odborníčky, inšpirujúce osobnosti … to všetko dokáže byť jedna žena, jedna osoba a omnoho viac – srdce rodiny, nositeľka života.

A vôbec to nie je také jednoduché ako sa na prvý pohľad môže zdať. Rozdávame radosť a pomoc aj keď nám samým nie je do smiechu, staráme sa o iných aj keď možno samy potrebujeme pomoc, utešujeme iných hoci samy nevieme ako ďalej … ale taký je život.

Nech každý kvietok, ktorý (verím že nielen ) dnes dostanete vyjadruje lásku, obdiv, úctu vašich kolegov, známych a hlavne vašich blízkych. Nezabúdajte, že máme právo na svoje sny a ciele…. Nech dnes, Medzinárodný deň žien príde tá chvíľa, kedy prichádza poďakovanie a uznanie za každý jeden úsmev, každú pomoc, každú prebdenú noc …

Prajem Vám hlavne pevné zdravie, aby ste mohli napĺňať svoje životy a životy svojich blízkych šťastím, pokojom a radosťou.

Prajem vám, aby ste nielen v tento deň, ale i vo všetkých ďalších dňoch vášho života mali čo najmenej problémov, chvíľ bolesti či smútku a aby vás pohoda, porozumenie a láska sprevádzali na každom kroku.

Milé žienky, prajem vám, nám všetko najlepšie.“

Galéria